Followers

life mrfeckry

01/03/2011

Today workout-Shoulder

Gua nak besarkan lagi badan. Bulan 3 dah mula. Mampukah gua konsisten dari segi workout dan juga jadual permakanan gua. Payah beb. Persoalan yang selalu payah gua nak jawab.

Bulan 5 ada bodybuilder contest. Gua masuk?

Haram beb gua nak masuk. Langgar batas agama tu. Gua workout untuk kepuasan sendiri. Bukan untuk contest.

Tapi, gua akan masuk contest lain. Contohnya arm wresling , tug of war, strongest men dan juga mr fitness. Tu semua adalah game yang halal dari segi agama untuk ahli bina badan. Macam mana beb, aurat lelaki dari pusat sampai lutut. Kalau boleh pakai seluar dari pusat ke lutut boleh join contest bina badan gua akan masuk.

Patutnyakan, kita kat Malaysia ni buat la macam tu kan. Baru la mak bapa tak pandang serong. Pakai je spender ni tren lama la. Zaman arnold susahnakeja boleh la. Cuba paka seluar 3/4, ok juga kan. Boleh juga nampak kepak, shoulder , chest back dan semua part la. Kecuali squat. Tapi kalau 3/4 yang ketat boleh juga nampak squat.

Gua rasa kena ada orang yang ambil perhatian la benda ni.

Macam ni ha, kan sopan.

Actually ni adalah contest WBPF World Physique Sports Championships (2010) kategori Men Fitness. Tu yang dorang pakai macam ni.

Tapi yang pentingnya adalah body berketul-ketul. Kat Malaysia rasanya tak ada cam ni.

Ok, tranning gua hari ni adalah shoulder workout.:

  • Mula dengan sit up super set sebagai warm up
  • Chin up
  • Seated Military Press
  • Behind-neck press
  • Dumbell front press
  • Side laterall press
  • Bent over laterall raise
  • Alternate dumbell press
  • Twist alternate dumbell press
  • Dumbell low-pullesy raise
  • Up-right row
  • wide-grip pull down
Venue , Gym rakyat KBS.

1 comment:

johan labu said...

sumpah aku ckp,bdn lu mat mmg xleh belah lsgsung,pandek bro,cutting xde bro.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

strongest men! are U dare?

click bebanyak cepat