Followers

life mrfeckry

23/02/2011

Today workout-Back-tricep


Kengkadang orang tak paham, kenapa gua ni gila-gila rushing nak pergi gym.

Gua sangat memerlukan 90 minit workout sehari. Kalau kurang , bermakna gua tak akan sempat nak habiskan schedule workout gua. 20 minit pertama kat gym gua akan habiskan time tu untuk warm up. Biasanya warm up gua sit up superset dan juga chin up. Ke dua-dua jenis exercise tu gua akan buat sebanyak 6 set.

Workout major pula gua perlukan satu jam. Memang kalau buat superset style 40 minit dah cukup. Tapi ianya bergantung pada jumlah berat yang gua angkat. Lagi ringan maknanya lagi lame. Pasal gua akan buat repeatition banyak. Kalau berat gua buat sekadar 10 rep hingga ke 12 rep.

Hari ni gua trainning back workout plus tricep.
  • sit up superset
  • Chin up + Bar dip as warm up
  • Wide-Grip Pull down 3style super set
  • One arm dumbell row
  • Dumbell bent over row
  • Bent Over laterall raise
  • Machine laterall raise
  • barbell bent over row
  • dead lift
Tricep workout:
  • Seated dumbell Extension
  • Tricep pushdown
  • Overhead tricep extension by machine
Searang ni kat gym rakyat KBS ade trainning capoiera. Kalau lu orang nak tahu, pi search sendiri apekah itu. Latihannya setiap hari ahad, pukul 10.

Venue gua tadi , gym rakyat KBS.

3 comments:

FadzilMonorov said...

KBS mane ni, ada capoeira!! sape ajor? sila join! aku training capoeira kat bangsar! haha..best2!!

Mr feckry said...

gua tak ingat ape namenye..kat KBS putrajaya bro

FadzilMonorov said...

hihihi...tak bnyk group buat kelas kat klang valley..tu yg curious tu..dah check td, Dzul ngajar..nice guy..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

strongest men! are U dare?

click bebanyak cepat