Followers

life mrfeckry

27/02/2011

Today work out- Shoulder + chest

Gua ingat tadi nak buat overall workout, tapi nak buat macam mana, family abang gua nak datang kat rumah. So, gua sempat workout shoulder sampai chest. Kejap lagi kat rumah gua sambung la arm dengan abdominal.

Ramai yang cakap kat gua, " zul, bagi la tips kat blog lu, asyik tulis pasal lu je kat gym."

Blog gua ni namanya diari gym gua kan. So gua tulis pasal trainning gua la. Actually dengan blog ni senang gua nak buat luahan gua di gym. Minat gym kan.. Dulu gua selalu imagine, yang gua akan bukan gym satu hari nanti. Tapi memandangkan gym ni memerlukan modal yang beratus ribu, so gua tak mampu. Lain la kalau tengku amylda fiona Amnan Irsyad nak sponsor.

Kalau gua buka gym, gua akan buka gym silat. Gelanggang silat di tengah. Boleh abang gua ajau silat kat situ. Pastu gymnasium gua akan buat kelililng gym tu. Idea ni sebenarnya adalah serupa dengan gelanggang silat gua dulu di ayer molek. Tapi gelanggang tu dah hancur. Pasal tak ada orang maintain. Back tu my imagine gym, selain dari silat, kakak gua boleh buat kelas erobic kat situ. Kalau erobik, perlu ruang lain. Jangan kacau tempat silat abang gua. Sebab erobik ni gua nak buat erobik muslimah.

Erobik muslimah. Pasal kebanyakan wanita islam kat luar tu segan nak masuk erobik. Sebab kebanyakan tempat erobik adalah open. So bila gua buat megikut islamic prosedur, boleh la diorang join.

Abang gua ajar silat, kakak gua ajar erobik, gua? Jadi instructor gym la....apa lagi...

2 comments:

Anonymous said...

Badan biasa ja sembang lebih..ada brani training dgn zetri munir(bodyfitnes)mcm gua.bru lu taw apa itu bodybuilder.

Ahmad Haziq Azlan said...

berapa inci bicep tu dah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

strongest men! are U dare?

click bebanyak cepat