Followers

life mrfeckry

29/06/2010

Belengu England

Cerita England sebelum dan selepas memang banyak. Ferdinand sampai hari ni dia tak percaya yang dia tak dapat main bola untuk England. Baik-baik dia dapat jadi Kapten, tetiba lutut pula injured.

Mau tak bengang mamat ni. Rasanya dia dah patut lupakan World Cup. Ya la kalau tunggu 4 tahun lagi comfirm mamat ni dah tua. Kalau dia macam Blanco Mexico tak apa la juga. Tapi gua rasa dia pun sendiri tak nak main. Sebab memang dah camtu trend palyer England.


Setiap kali World Cup England mesti ada drama. Epsiod drama world cup yang lalu adalah kisah kaptennya David Bechkam yang dengan teresak-esak menangis meletakkan jawatan Dia dengan sendiri menyalahkan dirinya kerana gagal mengetuai England menjurai World Cup masa tu.

Dia cakap dia buat. Memang beckham lepaskan jawatan kapten masa tu.

Tapi episod kali ni pasal Capello, gua rasa di masih mempunyai muka yang tebal. Kegagalannya pada World Cup kali boleh disifatkan sangat teruk.

Akibat perangai bodoh sombong tidak mahu bertoleransi dengan pemain tentang taktikal membuatkan England pincang macam tak ada perancangan. Episod pergaduhan dengan Terry seperti mencurah minyak ke dalam api.

Capello menerima 1.8 juta euro sebulan sebagai gajinya melatih England. Tapi apa dia bikin. Hanya pandai canang yang England bakal juarai piala dunia. Peliknya dia tak pula rasa nak letak jawatan macam beckham.

Malu kot...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

strongest men! are U dare?

click bebanyak cepat